Raspolažemo mnoštvom raznih alata i tehnologija kojima se koristimo za izgradnju sigurnih, skalabilnih i ekonomičnih rješenja. U svakom trenutku oslanjamo se na vječne open-source tehnologije, ali uživamo i u izazovu pronalaženja novih, inovativnih načina za proizvodnju izvanrednih rješenja.

  Java

  Većina poslovnih aplikacija gradi se uz pomoć Java ekosustava. Postoji dobar razlog za to. Svestran je, skalabilan, te ima postojeću veliku i aktivnu zajednicu. Naučite kako to radimo!

  Front-End

  Moderni, brzi i prilagodljivi front-end tehnološki nizovi postaju definicija uspješnosti kada je u pitanju efikasna primjena. Naučite kako to radimo!

  iOS / Android

  Razvijamo izvorne, hibridne i cross-platformske mobilne aplikacije za brojne domene poslovanja, uključujući telekomunikacije, logistiku, ugostiteljstvo, B2C prehrambenu industriju i još mnogo toga. Koristimo tehnologije poput: Ionic, Cordova i Phonegap kao dominantne u ovome segmentu.

  QA & Testing

  “Razmišljati unaprijed i izvan okvira” mantra je koja se koristi prilikom hvatanja bugova. Prema tome, testiranje softvera koje je ugrađeno u proces razvoja značajno poboljšava kvalitetu baze podataka. Pitajte nas kako to radimo!

  Uslužno orijentirana arhitektura

  Za razvijanje uslužno-orijentirane arhitekture (ili SOA, eng. ”Service Oriented Architecture”) dominantno se koristimo tehnologijama poput: OpenESB, MuleESB, ServiceMix, JBI, OSGi, te IBM Websphere Message Broker.

  Dev Ops

  Naš specijalizirani tim za razvojne operacije najviše se koristi platformama kao što su OpenShift, Kubernetes, Jenkins, NPM, Maven, Ant, te Jenkins/Hudson.

  Baze podataka

  Velike skupine podataka trebaju i svoju pohranu. Među baze podataka u kojima smo eksperti pri rukovanju spadaju Oracle, MySQL, DB2, MSSQL, PostgreSQL i druge.

  Cloud usluge

  Koristimo Amazon cloud usluge te Red Hat OpenShift.

  Razvojni IDE-ovi

  IDE razvoj, odnosno ”Integrated Development Environment” način razvoja, pomaže nam da dovedemo našu radnu efikasnost na višu razinu. U tome nam pomažu platforme kao što su: Rational software architect, Eclipse, NetBeans, JDeveloper, Mule studio, iReport.

  Portlet containers

  Liferay, Pluton, IBM Websphere Portal

  CMS

  SharePoint, Alfresco

  Access management softver

  Tivoli Access Manager, Apache Directory Server